IEA Danmark 

Enneagramforeningens
bestyrelse

 

Bestyrelsen

Patrick Hougaard Simonsen

 

Formand og vært for IEA Online.

 

'Jeg oplevede selv at mangle et sted hvor jeg kunne dele min begejstring og nysgerrighed for Enneagrammet med andre efter at jeg havde endt mine uddannelser.

Gennem IEA er der et rum, hvor man kan dele, debattere og få sparring med andre, som ønsker Enneagrammet ind under huden, ‘live’ og i nærvær med hinanden.

Enneagrammet er mangfoldigt og det er i den ånd jeg ønsker vores onlineevents skal holdes med mig som vært.

For mig er den største glæde ved Enneagramforeningens online-events, at få andre menneskers fortællinger og oplevelser til at give Enneagrammet liv. Det er på den måde jeg oplever Enneagrammet gå fra teori i bøgerne til noget levende.

Vi ses online!'

  • 4'er 

Annabella Al-Nafusi

 

Næstformand. IEA Global. web. Events. SOME.

 

'Da jeg mødte Enneagrammet, var Enneagramforeningen stedet at møde ligesindede og møde interessante udenlandske undervisere.
Jeg har en drøm om, at vi kommer til at se en helt anden type online-enneagram-liv, som bliver mere muntert, nærværende, personligt og internationalt. Vi kan ha' små typegrupper, temagrupper og grupper for interesserede i Authentic Relating, Circling og Spiral Dynamics samt mastermindgrupper med udelukkende enneagramkyndige.'

  • 7'er 
  • 4'er 

David Andruszkow Jensen

 

Det digitale, strategi og kontakt til professionelle udbydere

 

'Enneagrammet er uden sidestykke det bedste typologi system og filosofi der findes. Og jeg oplever at Enneagrammet også er en spirituel port til visdom og menneskekundskab. Specielt hvis man ikke farer vild i vanetænkning om (stereo) typerne, og forholder sig nysgerrigt åben og ser på alle mennesketyper med et kærligt sind.
Noget af det jeg elsker ved Enneagrammet er, at det er i evig udvikling med mange lag og niveauer som en vedvarende opdagelsesrejse. Der er en fantastisk åbenhed og nysgerrighed i Enneagram miljøet, særligt omkring IEA, både Globalt og i DK, hvor der hele tiden bliver taget nye spændende initiativer med en drivkraft, som var det en nystartet Start-up virksomhed. Jeg deltager med stor beundring.

  • 4'er 
  • 9'er 
  • 7'er 
David A Jensen

Tville Tvilling

 

WEB, events, SOME og kontakt til professionelle udbydere

'Enneagrammet er for mig et enestående redskab til selvindsigt og til at forstå andres model af verdenen.
Viden om enneagrammet giver bedre kommunikation, større rummelighed og indsigt.

Der er et engageret og super interessant community omkring Enneagrammet og de mange facetter der er af Enneagrammet.

Det fede ved Enneagramforeningen er, at det kan være en ikke-kommerciel paraply for Enneagram-relaterede aktiviteter og støtte skolerne i deres kæmpe arbejde for udbredelse af enneagrammet og dets mange facetter.'

  • 8'er 

Signe Lydal Johansson

SOME, Instagram, IEA Ung

 

'Enneagrammets visdom reddede mig på et tidspunkt, hvor mit liv virkede lidt uoverskueligt. Det var en øjenåbner at opdage mig selv og mine nære relationer igennem et system, som gjorde det lettere for mig at forstå mit eget og andres mønster. Jeg blev hurtigt en del af et læringsfællesskab, hvor jeg blev klogere på, hvem jeg er og hvad der er det vigtige i mit liv. Derfor er det også en drivkraft for mig at være med til at sprede viden om Enneagrammet, særligt til unge mennesker, da jeg selv kan se, hvor meget det har givet mig, i mine slut 20’ere, at kende til det.

Jeg ville ønske, at jeg var blevet præsenteret for det lang tid før! Men nu er det heldigvis en del af min bevidsthed og jeg vil så gerne bringe den viden og de erfaringer, jeg har fået, i spil. Og der er IEA en legende, levende og lærerige platform at være en del af!

  • 3'er 

Tidslinje

IEAs fortælling

'Vi har et talent, vi er ikke det talent... vi er mere end det.'

Russ Hudson

 

'Vores Enneagram type er dét,
som træder i karakter, når du ikke gør.'

Russ Hudson

 

'Vi er nødt til at skelne mellem et
menneskesom det er i det væsentlige,
og som det er i egoet eller personligheden.
I det 
væsentlige er enhver person
perfektfrygtløs 
og i kærlig enhed med
hele 
kosmos; der er ingen konflikt i
personen mellem hovedhjerte og
mave eller mellem personen og andre.
Men så sker der nogetegoet begynder
at 
udvikle sig, karma akkumuleres, der er en overgang fra objektivitet til
subjektivitetmennesket falder fra essens
til personlighed.' 

Oscar Ichazo

 

 

 

2020

IEA Danmark blev foreslået lagt i dvale, men genopstod med en ny bestyrelse, midt i en Corona-tid, takket være opbakning til Søren Heick m.fl. Den nye bestyrelse iværksætter online-arrangementer og inviterer til medlemaktivitet på tværs af hele landet.

2005

Enneagramforeningen blev stiftet i november 2005 og har siden med stor succes bl.a. været vært for tre Europæiske Enneagram-konferencer (2008, 2010 og 2015) samt en række lokale aktiviteter for Enneagramentusiaster.

1994

The International Enneagram Association (IEA) opstod på den første internationale Enneagram konference på Stanford University i 1994. Den følgende vinter grundlagde en gruppe af de første enneagram-undervisere IEA. Disse grundlæggere var Maria Beesing, David Daniels, Theodorre Donson, Andreas Ebert, Russ Hudson, Kathy Hurley, Patrick O’Leary, Helen Palmer, and Don Riso.

1970'erne

En gruppe amerikanereinklusiv psykologer og forfattere som Claudio Naranjo og John Lilly, studerede i Arica og oplevede Ichazos  
 metoder til at opnå selvrealisering Blandt højdepunkterne for mange af deltagerne var et læresystem baseret  Enneagrammets gamle symbol.  

1960'erne

Enneagrammets personlighedstyper er en moderne syntese af en forskellige ældre visdomstraditioner, sat i system af Oscar Ichazo.
Ichazo er opvokset i Bolivia og Peru, og lærte om selvudvikling som ung mand i Buenos Aires, Argentina og senere Asien.
Han 
sammensatte en systematisk tilgang til alt, hvad han havde lært og skabte Arica School i Chile slutningen af 1960'erne.  

Oscar Ichazo skabte typerne i Enneagrammet
Sjæletyper matcher kabballah og ørkenfædrene (Neoplatonism og den mystiske kristendom). 
 
Ichazo
 underviste i et system af 108 Enneagramtyper (eller ’Enneagons’). Systemet var primært designet til at hjælpe med at belyse forholdet mellem essens og personlighed eller ego. Ichazo så Enneagrammet som en måde, at undersøge hvordan essensielle sjælskvaliteter bliver forvrænget i egotilstanden. Da han udviklede sine Enneagramteoriertrak han  et tilbagevendende tema i vestlig mystisk og filosofisk tradition;
Ideen om 9 guddommelige former. 

1900 - 1950

Enneagramsymbolet blev genindført i den moderne verden af  George Gurdjieff, grundlæggeren af  en indflydelsesrig 
selvudviklingsskole.   Gurdjieff underviste i symbolet gennem en række hellige danse og bevægelserdesignet til at give en direkte følelse af betydningen af  symbolet og dets dybere processer. Gurdjieff underviste ikke i Enneagramsymbolet som værende forbundet til et system af typer.   Giurdjieff søgte visdommen i den 
menneskelige psyke og underviste ocentrene. Han  mennesker
som 
sov og levede  autopilot.  For sine studerende afslørede 
Gurdjieff 
deres grundlæggende kendetegn og egostruktur. Gurdjieff brugte generelt farverigt sprog til at beskrive en persons 
kendetegnofte ved hjælp af sufifortællinger,  

Bliv medlem af Enneagramforeningen

 Allerede medlem? 
Bliv aktiv i Enneagramforeningen.
Vil du blive en del af 6 samarbejdsområder
og bidrage til en levende og bæredygtig forening!

 

1 Medlemsaktivitet & Events

2 Tovholdere for Ennea-groups

3 Redaktør til SOME & LinkedIn gruppe

4 Redaktør for artikler & blogposts

5 Redaktør for Enneagramleksikon

6 Redaktør på Enneagrammets historie

medlemmer globalt

IEA afdelinger i verden

jubilæum i 2019

Email

info@iea-danmark.dk

Følg Enneagrammet