IEA Danmark

 

Om Enneagram tests

 

Leder du efter viden om hvad Enneagrammet
Enneagramtests og Enneagramtyperne er, er du kommet til det 
helt rigtige sted. Her på siden finder du brugbar og objektiv
information om Enneagrammet og IEA

Enneagramforeningen IEA Danmark samler professionelle og private
i et passioneret netværk omkring Enneagrammet.

I Enneagramforeningen har vi tilsammen mange års træning med enneagrammet professionelt og privat. Vi bruger Enneagrammet i vores daglige liv og dykker sammen ned i Enneagrammets muligheder og finurligheder. 

Når du nu er kommet til Enneagramforeningens officielle hjemmeside, ved du måske allerede at der findes mange enneagramtests på nettet. En simpel google-søgning på enneagram test  kan være med til at frarøve overblikket fra selv den mest fokuserede. Det kan være svært at navigere i hvilke enneagramtests, der giver de mest pålidelige resultater.

Netop fordi der er så mange forskellige enneagramtests på markedet, kan det være svært at gennemskue hvad der er reelt og hvad der måske ikke kommer til at leve op til ens forventninger.

Mange medlemmer i Enneagramforeningen har været gennem flere tests og med vores erfaring gennem flere årtier og ekspertise indenfor feltet, har vi fundet, at det bedste resultat, i vores optik, fås ved at deltage i Enneagramarrangementer.
Dels er det vigtigt at gøre opmærksom på at en test sjældent er fyldestgørende er det afgørende at have mulighed for at arbejde dybere med dit resultat og opdage, hvad du reelt kan bruge din nyopdagede viden til.

 

 

 

Hvad er Enneagrammet?

Enneagrammet er en moderne beskrivelse af 9 grundlæggende psykologiske tankemønstre, som kommer til udtryk i vores nervesystem, kropsholdning og adfærd. Enneagrammets visdom er baseret på forskellig ældgammel viden og traditioner, der er sat i system i 1960’erne som personlighedstyper, 

Enneagrammet handler om den store forskel på, hvordan mennesker oplever verden, men også om hvordan vi kan bruge hinandens mønstre til at udvikle os mere konstruktivt, end vi gør fra vores personligt begrænsede udsyn.

Enneagrammet er et effektivt værktøj, fordi det tilbyder os og vores relationer mulighed for at blive bevidste om vores grundlæggende forskellige og dybereliggende motivationer, hvilket åbner os for en fælles forståelse, en endnu bedre dialog og dermed kan styrke vores samarbejde.

Ved at gennemføre en Enneagramtest, kan man se hvilken type man overvejende er.

Der er ni forskellige personlighedstyper indenfor Enneagrammet og det vi i daglig tale omtaler som vores Enneagramtype er den, som vi primært identificerer os med. Som udgangspunkt har vi alle de ni typer i os, men efterhånden som vi hver især formes gennem livet af livet selv, vælger vi at lukke ned for brugen af nogle af Enneagramtypernes ressourcer. Derved kan vi komme til at overforbruge vores primære Enneagramtype og fremstå som stereotype eller forudsigelige, samtidig med at vi ikke ser os selv udefra. Dette kan Enneagrammet hjælpe os med.

Ikke bare en testtype i boks

Dermed er Enneagrammet altså, i modsætning til mange andre personlighedstype-inddelinger, ikke noget der putter dig ned i en boks, men gennem arbejdet med Enneagrammet kan du få øje på den boks du har sat dig selv i. Selv at få øje på dette er en process, der kan være altafgørende vigtig og udfordrende at gå igennem. Og dette er en af grundene til, at IEA har som etisk regel ikke at pådutte nogen en bestemt type.

 

Bliv medlem af Enneagramforeningen

Ældgammelt

Symbol

enneagram_Illustrations_15

Bevidst

Enneagram Face type Illustration

Personlighed

Kend dig selv

Læs om din Enneagramtype


Enneagramtyper

Enneagram type 1 – Perfektionisten:
1’ere er pligtopfyldende og arbejder gerne på at forbedre ting ned til den mindste detalje. Pligter har førsteprioritet. Arbejdet er gjort korrekt og grundigt, før de overgiver sig til fornøjelser. Perfektionisten har det med at være selvkritisk, og har en tendens til at påpege ting, der ikke lever op til forventninger.

 

Enneagram type 2 – Hjælperen:
2’ere er omsorgsfulde og gør sig umage med at andre skal få deres behov opfyldt, også dem de ikke vidste at de havde. Med stor opmærksomhed og empatiske overfor andres ønsker og behov, tilsidesætter de tilsyneladende sig selv for at glæde andre. Hjælperen kan have en tendens til at føle at de giver mere end de reelt får igen.

Enneagram type 3 – Udretteren:
3’ere er rastløse og energiske mennesker, der hurtigt  får ting fra hånden og nyder at være i gang. De er gode til at tilpasse sig og lægger energi i at fremstå som beundringsværdig og et forbillede i andres øjne. De sætter stor pris på at blive anerkendt for deres indsats. Udretteren kan have en tendens til at være dårlige tabere.

 

Enneagram type 4 – Individualisten:
4’ere er særligt følsomme overfor hvad der sker i dem selv og i andre. Deres evne til at gå ind i følelsernes verden er helt unik. De sætter stor pris på dybere relationer og intense oplevelser. Individualisten kan have en tendens til usikkerhed i forhold til at sammenligne sig selv med andre og deraf finde mangler ved sig selv.

 

Enneagram type 5: Udforskeren:
5’ere står ofte på sidelinjen og iagttager, mens de prøver at finde ud af sammenhængene i det de ser. De kan være hypersensitive i fht. det de oplever, tænker, reflekterer og filosoferer over. De ser objektivt på ting, og bevarer gerne overblikket. Udforskeren kan have en tendens til at fremstå lidt følelseskold, fordi de kan have  svært ved at udtryk hvordan de har det, eller synes det er for privat til at dele.

 

Enneagram type 6 – Realisten:
6’ere er til at stole på, og de vil gerne forholde sig til ting på et fornuftigt og realistisk plan. De ønsker lighed i en given gruppe eller at lederen lever op til sine forpligtelser. En følelse af ro, opnår de bedst, når der er et stærkt og trygt fundament. Realisten kan have en tendens til bekymring, fordi de foretrækker at være velforberedte til hvad livet byder af udfordringer.

 

Enneagram type 7 – Eventyreren:
7’ere opleves som livsglade mennesker med et optimistisk livssyn. Det kan fremstå som om de ser livet mere som en leg end som noget, der skal tages alt for seriøst. Eventyreren kan have en tendens til at se det positive i alt de rører ved, og insistere på udelukkende at have det sjovt og at tingene kører som de har drømt om.

 

Enneagram type 8 – Udfordreren:
8’ere tager ofte førerhatten på og har med deres naturlige autoritet grundlag for det. De ser gerne at de har indflydelse på processerne. Udfordreren har en tendens til at være handlekraftig og vise sin råstyrke, mens de udstråler både egenrådighed og selvstændighed.

 

Enneagram type 9 – Fredsskaberen:
9’ere er ofte rolige og hyggelige mennesker. De sætter en ære i at inkludere andre og desuden sørge for at stemningen er behagelig for alle parter. Fredselskeren følger ofte trop i forhold til deres omgivelser, fordi enighed er vigtigt for dem og derved har det fint med at tilslutte sig andres holdninger og beslutninger, måske på bekostning af egne behov.

 

Events

Medlemsaktiviteter hos Enneagramforeningen

Enneagramtype 4 og relationer 16. februar kl 20.00

Enneagramtype 4 og relationer 16. februar kl 20.00

Det er tid til vores populære panelaftener, nu sammen med kærlighedsrelationer til typerne og denne gang med de skønneste 4'ere.   I vores nye panel-serie har vi både typer og deres kærligheds-relationer på scenen samtidig. Dette giver os et rum med ærlige og...

Bogklub 22. februar kl 20.00

Bogklub 22. februar kl 20.00

Velkommen tilbage til Enneagramforeningen Danmarks Bogklub! Efter en god opstart med Beatrice Chestnut & Uranio Paes’s “The Enneagram Guide to Waking Up” er Søren Heick endnu engang klar til at invitere til en ny omgang og med en ny bog. Kom og...

Enneagramtype 5 og relationer 2. marts kl 20.00

Enneagramtype 5 og relationer 2. marts kl 20.00

Det er tid til vores populære panelaftener, nu sammen med kærlighedsrelationer til typerne og denne gang med de dejlige 5'ere.   I vores nye panel-serie har vi både typer og deres kærligheds-relationer på scenen samtidig. Dette giver os et rum med ærlige og nærværende...

Enneagramtype 6 og relationer 16. marts kl 20.00

Enneagramtype 6 og relationer 16. marts kl 20.00

Det er tid til vores populære panelaftener, nu sammen med kærlighedsrelationer til typerne og denne gang med de vidunderlige 6'ere.   I vores nye panel-serie har vi både typer og deres kærligheds-relationer på scenen samtidig. Dette giver os et rum med ærlige og...

Enneagramtype 7 og relationer 30. marts kl 20.00

Enneagramtype 7 og relationer 30. marts kl 20.00

Det er tid til vores populære panelaftener, nu sammen med kærlighedsrelationer til typerne og denne gang med de lækre 7'ere.   I vores nye panel-serie har vi både typer og deres kærligheds-relationer på scenen samtidig. Dette giver os et rum med ærlige og nærværende...

Enneagramtype 8 og relationer 13. april kl 20.00

Enneagramtype 8 og relationer 13. april kl 20.00

Det er tid til vores populære panelaftener, nu sammen med kærlighedsrelationer til typerne og denne gang med de fantastiske 8'ere.   I vores nye panel-serie har vi både typer og deres kærligheds-relationer på scenen samtidig. Dette giver os et rum med ærlige og...

Enneagramforeningens medlemsfest i Randers d. 27. maj 2023

Enneagramforeningens medlemsfest i Randers d. 27. maj 2023

Sæt X i kalenderen allerede nu! Enneagramforeningen får ved hjælp af Helena Istrup Protopapas mulighed for at samle medlemmerne til spisning, hygge og masser af enneagramsnak. Det er lørdag d. 27. maj kl 18.00 på Brødregade 11, 1. sal, 8900 Randers C Kun for...

medlemmer globalt

IEA afdelinger i verden

jubilæum i 2019

Testimonials

Glade medlemmer

 


“Det var først da jeg stiftede bekendtskab med Enneagrammet at jeg mødte et værktøj, som fortæller så meget mere om det, der driver os, vores motivation, vores adfærd og ikke mindst hvad der begrænser os.”

SØREN HEICK, TIDLIGERE FORMAND FOR ENNEAGRAMFORENINGEN IEA DANMARK

 

 


"Der har altid været en stor interesse i Enneagrammiljøet for at mødes, og dele vores passion med andre ligesindede.

IEA Danmarks rolle er bl.a. at være rammesættende for disse fora. Der var derfor stor tilslutning til at mødes online da IEA åbnede op for det virtuelle møde."

PATRICK HOUGAARD SIMONSEN,
FORMAND FOR IEA DANMARK

 

"Jeg kendte ikke til IEA’s etiske retningslinier i begyndelsen og var ikke klar over, at det er bedst at alle selv opdager deres type og ikke bliver typebestemt af andre.

Jeg synes det er vigtigt, at der findes en organisation som IEA, der har udarbejdet etiske retningslinjer i anvendelsen af Enneagrammet.  "

RUSTAN PETERSON, SPIRITUEL MENTOR


“Da jeg blev medlem af Enneagram-foreningen, åbnedes et nyt slags community for mig, hvor jeg kunne nørde med en masse fælles navlepilleri og ublut blande mig i andres personlige liv og få tak til gengæld. Det var lykken for sådan en som mig!”

ANNABELLA AL-NAFUSI,
IEA GLOBAL, IEA DANMARK & ENNEAGRAMNØRDER

 


"For mig, som vært, er den største glæde ved Enneagramforeningens online-events, at få andre menneskers fortællinger og oplevelser til at give Enneagrammet liv.
Det er på den måde jeg oplever Enneagrammet gå fra teori i bøgerne til noget levende. "

PATRICK HOUGAARD SIMONSEN,
FORMAND IEA DANMARK

 


Danmark er 'the land af Ennea' ikke mindst fordi vi har utroligt dygtige undervisere, konsulenter, coaches, terapeuter og skoler, der på bedste vis sikrer at rigtig mange mennesker i Danmark nu har en god grundviden om Enneagrammet og nogle er blevet decideret nørder, i ordets mest positive forstand.

Enneagramforeningens formål er at sikre et forum for alle med interesse i Enneagrammet. Jeg glæder mig over  at være med til at skabe en platform der, uden kommercielle interesser, sikrer et fællesskab for nørder og andre Enneagram- interesserede.

BALDER WENDT-STRIIM,
ENNEAGRAMFORENINGEN IEA DANMARK

 

 


“Enneagrammet er et system, som alle burde kende til og jeg håber, at jeg gennem Enneagramforeningen kan bidrage til at udbrede kendskab og viden om Enneagrammet.

Enneagramforeningen er et fantastisk sted til ”ikke-kommerciel” udveksling af Enneagram-nørderi.”

SØREN HEICK,
TIDLIGERE FORMAND FOR ENNEAGRAMFORENINGEN IEA

 

 


“IEA online-forum kan samle mennesker fra alle hjørner af landet (og udlandet).
Tidligere blev de fleste Enneagram-arrangementer afholdt i de store byer, og spredt ud over tid med henblik på at få en stor deltagertilslutning.
IEAs online forum kan nu sætte mange små emne-specifikke møder op, som alle medlemmer kan deltage i hjemme fra stuen.

Nogen deltager aktivt, andre er med for at lytte. Begge dele er vigtige, for det er formidlingen og lysten til at debattere, der er betydningsfuld.”

PATRICK HOUGAARD SIMONSEN,
FORMAND IEA DANMARK

 

"Da jeg for alvor begyndte at udforske mig selv om mine medmennesker ved hjælp af Enneagrammet havde jeg ingen anelse om, at det ville blive et af de vigtigste værktøjer for mig, og et landkort til min personlige udvikling."

RUSTAN PETERSON, SPIRITUEL MENTOR

"IEA Danmark kan være med til at samle kræfterne bag ved den praktiske anvendelse af Enneagrammet, samt inspirere vores IEA-venner rundt omkring i verden.

Vi har brug for mere praktik, mindre repetition af grundmaterialet og mere dialog om, hvordan vi bærer visdommen, erfaringer og inspirationen fra Enneagrammet videre til næste generation."

FLEMMING CHRISTENSEN, THINK ABOUT IT

 

"Jeg oplevede selv at mangle et sted hvor jeg kunne dele min begejstring og nysgerrighed for Enneagrammet med andre efter at jeg havde endt mine uddannelser.

Der er mange gode nationale og internationale Facebook grupper for Enneagram-interesserede, men gennem IEA er der nu et rum, hvor man kan dele, debattere og få sparring med andre, som ligeledes ønsker Enneagrammet ind under huden, ‘live’ og dermed i nærvær med hinanden"

PATRICK HOUGAARD SIMONSEN,
FORMAND IEA DANMARK


“Da jeg mødte Enneagrammet, var Enneagramforeningen stedet at møde ligesindede og møde interessante udenlandske undervisere.

Jeg har en drøm om, at vi kommer til at se en helt anden type online-enneagram-liv, som bliver mere muntert, givende, personligt og internationalt.
Vi kan ha' små læsegrupper, typegrupper, temagrupper, og grupper for interesserede i Authentic Relating, Circling og Spiral Dynamics mm. Vi vil have mastermindgrupper med udelukkende enneagramkyndige.”

ANNABELLA AL-NAFUSI,
IEA GLOBAL, IEA DANMARK & ENNEAGRAMNØRDER

 

 


“Enneagrammet er et system, som alle burde kende til og jeg håber, at jeg gennem Enneagramforeningen kan bidrage til at udbrede kendskab og viden om Enneagrammet.

Enneagramforeningen er et fantastisk sted til 'ikke-kommerciel' udveksling af Enneagram-nørderi.”

SØREN HEICK,
TIDLIGERE FORMAND FOR IEA DANMARK

 

 

"'Enneagrammet er mangfoldigt og det er i den ånd jeg ønsker vores onlineevents skal holdes med mig som vært.

Jeg ønsker at du kommer, som du er, og giver dit bidragog dine nuancer til de mange udgaver af de vidunderlige personlighedstyper.
Kun gennem dine fortællingerog lyst til at deltage bliver vores arrangementer levende og mindeværdige."

PATRICK HOUGAARD SIMONSEN,
FORMAND IEA DANMARK

"Det er vigtigt for mig, at der findes et ikke-kommercielt netværk for alle os Enneagramnørder. 

Jeg håber, at IEA i fremtiden kan blive igangsætter for og supportere lokale Enneagram mødegrupper for selvudvikling drevet på frivillig basis, så Enneagrammet bliver udbredt endnu mere."

RUSTAN PETERSON, SPIRITUEL MENTOR

"Der er online undervisning fra mange IEA arrangementer. IEA Global har en fælles blog, som alle IEA Professionals kan bidrage til og flere steder er man begyndt at interessere sig for betydningen af social media’s muligheder for at støtte og inspirere Enneagram entusiaster."

FLEMMING CHRISTENSEN, THINK ABOUT IT

 

"Enneagrammet er mangfoldigt og det er i den ånd jeg ønsker vores onlineevents skal holdes med mig som vært.

Tak til IEA-bestyrelsen for at ville have mig som vært ved vores online events.
Jeg er meget taknemmelig og beæret over tilliden.

Vi ses online!"

PATRICK HOUGAARD SIMONSEN,
FORMAND IEA DENMARK

Bliv medlem af Enneagramforeningen

Klik her og meld dig ind i dag

Email

info@iea-danmark.dk

 

 

Hvem er

Enneagramforeningen.
Og hvad giver det dig at være medlem?

Enneagramforeningen IEA Danmark er en del af IEA Global, the International Enneagram Assocation, som er en sammenslutning af enneagramforeninger fra hele verden.

Samlet støtter IEA for op omkring interessen for og arbejdet med Enneagrammet på verdensplan. Dette tilhørsforhold giver vores medlemmer en række internationale fordele og tilknytter os en række etiske retningslinjer og ansvar.

Ud over at være et ikke-kommercielt forum for Enneagram interesserede, får du fordele gennem den Internationale Enneagramforening IEA:

• Artikler offentliggjort i The Enneagram Journal IEA NinePoints online magasin
• Lydoptagelser fra tidligere IEA globale konferencer
• Rabat til IEAs globale og regionale konferencer, træninger og begivenheder
• 10% rabat på en Zoom-konto til konferenceopkald og virtuelle møder
•  Promover din Enneagram-relaterede virksomhed